Şişecam Cam Ambalaj, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında, bu yıl dördüncüsü Antrepo-1’de düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ndeki yerini alıyor.
Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurumsal ortaklığıyla düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde 4-18 yaş arası çocuklar ve gençlerle bir araya gelecek olan Şişecam Cam Ambalaj, ‘Cam Yeniden Cam’ projesiyle cam atıklarının geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratıyor.
“Uyandırma Servisi: Günaydın” konseptiyle düzenlenen bienalin Cam Yeniden Cam’ projesiyle atölye sponsoru olan Şişecam Cama Ambalaj, 23 Mayıs tarihine kadar farklı etkinliklere ve atölyelere ev sahipliği yapacak.
İlk olarak bienal açılışında bienal sanatçılarının koordinasyonunda öğrencilerle cam kumbara boyama etkinliği hayata geçirilirken, 23 Nisan özel etkinliği kapsamında ise Şişecam Cam Ambalaj atölyesinde camın geri dönüşüm yolculuğunu aktarılacak ve birbirinden renkli programlarla yaratıcı sanat çalışmaları gerçekleştirilecek. Cam Yeniden Cam projesiyle öğrencilerle 3 sanat etkinliği ve 12 atölye çalışmasına imza atacak olan Şişecam Cam Ambalaj, 23 Nisan – 4 Mayıs 2016 tarihleri arasında özel atölyeler düzenleyecek.
Geleceği düşünen proje
Şişecam Cam Ambalaj, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ı hayata geçirdi.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen bu proje camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu projenin nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak.
Proje kapsamında; anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.