Ücretsiz çağdaş sanat çocuk atölyeleri

Arter, uzun süredir evde zaman geçiren çocukları çağdaş sanatı keşfetmeye ve yorumlamaya davet ediyor. Ücretsiz çevrimiçi atölyeler ile farklı yaş guruplarından çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyenen Arter Öğrenme kapsamındaki Çocuk Atölyeleri Aralık ayı boyunca her Cumartesi devam ediyor.

Siz de çocuklarınızın sanatı keşfetme yolculuğuna çıkarmak istiyorsanız, katılımın kontenjanla sınırlı olduğu ücretsiz atölyelere ogrenme@arter.org.tr adresine yazarak kayıt yaptırmanız gerekiyor. Atölye öncesinde sizden beklenen bazı küçük hazırlıkları yapmayı unutmayın!

Aralık Ayı Atölye Programları:

Yaş Aralığı: 6-9 Yaş

5 Aralık 2020 Cumartesi saat 11:00’de “Gölgelerin Gücü Adına!” başlıklı çevrimiçi çocuk atölyesi, Arter’in Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisinde yer alan yapıtlardan yola çıkıyor.

Işığın ve gölgenin etkilerinin gündelik nesneler aracılığıyla keşfedileceği çalışmada, çocuklar kâğıt üzerinde gölge oluşturma deneyleri yapacak; çizimleriyle biçim, mesafe ve boşluk kavramlarını yorumlayacaklar.

Atölye için gerekli malzemeler:

Farklı boyutlarda iki adet bardak ve iki adet oyuncak,el feneri, boya kalemleri, resim kâğıdı, kurşunkalem kullanacaklar. Katılımcıların çalışma ortamının loş olması öneriliyor.

Yaş Aralığı: 4–6 yaş

12 Aralık 2020 Cumartesi saat: 11:00 “Hamur Çanaklar: Bir, İki, Üç!” atölyesi Alev Ebüzziya Siesbye’nin Arter’de devam eden Tekerrür başlıklı sergisindeki yapıtlardan ilham alıyor. Sergilenen yapıtlar arasındaki farklar üzerine bir sohbetle başlayacak çalışmada, çocuklar tekrar eden hareketlerle oyun hamurlarını şekillendirecek ve tekrarlayan biçimler arasındaki farkları bulacaklar. “Hamur Çanaklar: Bir, İki, Üç!” atölyesinde çocuklar oyun hamurları, kürdan, küçük boncuklar ve isteğe bağlı olarak sim kullanacaklar.

Yaş Aralığı: 7–11 yaş

19 Aralık 2020 Cumartesi günü gerçekleşecek çevrimiçi “Gökkuşağı Bilimi” atölyesi Arter’in Gökcisimleri Üzerine başlıklı sergisindeki yapıtlardan yola çıkıyor. Işığın kırılması ve yansımasıyla ilişkili yapıtlardan ilham alan çalışmada, çocuklar gündelik hayatı bilimsel bir yaklaşımla ele alarak, çeşitli malzemeler aracılığıyla gökkuşağının renklerini oluşturma deneyleri yapacaklar. Daha sonra bu renkleri kâğıda aktararak kendi resimlerini üretecek olan çocuklar çalışmada resim kâğıdı, boya kalemleri, CD, el feneri, bir bardak su, makas, bant ve büyüteç kullanacaklar. “Gökkuşağı Bilimi” atölyesi için katılımcıların mümkün olduğunca güneş ışığı alan bir ortamda çalışmaları öneriliyor.

Yaş Aralığı: 6-9 Yaş

26 Aralık 2020 Cumartesi günü gerçekleşecek çevrimiçi “Renk Renk Notalar” atölyesi ise, 6–9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenleniyor. Atölye, Arter’in Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisinde yer alan, farklı nota gösterimleriyle ilişkili yapıtlardan ilham alıyor. Çalışmada, gündelik hayatta işittikleri seslerden yola çıkarak yapıtları yorumlamaya davet edilen çocuklar, notaların yerine renkleri ve desenleri yerleştirerek üretecekleri özgün bestelerle, müziği görselleştirmenin olanakları üzerine düşünecekler. Çocuklar atölyede resim kâğıdı, suluboya, siyah keçeli kalem, kuru boya kalemleri ve cetvel kullanacaklar.

İlginizi çekebilir

GÖRÜŞLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ