Doğum sonrası sağlıklı cinsel ilişki nasıl olmalı?

“Doğum sonrasında birbirimizden çok uzaklaştık” cümlesini sadece siz kurmuyorsunuz. Cinsel yaşamda doğrumdan sonra küçük veya büyük sorunlar yaşayan birçok çift sizinle ortak düşünceler içerisinde Liv Hospital Üroloji Doktoru, Op. Dr. Miraç Turan, doğum sonrasında cinsel ilişki süreci için bilgilendirmede bulunuyor.

Bebek dünyaya geldikten annenin lohusalık dönemi veya daha ileri zamanlarda çiftlerin cinsel hayatlarının bozulması sık rastlanan bir unsurdur. Öncelikle kendinizi kötü hissetmeyin, bu konuda kendinize ve eşinize zaman tanıyın. Eğer süreç daha içinden çıkılmaz hale doğru gidiyorsa bir uzmandan destek almanız gerekebilir. Konu hakkında Liv Hospital Üroloji Doktoru, Op. Dr. Miraç Turan, Bebek Muhabbeti Dergisi okuyucularına özel olarak önemli bilgileri bizlerle paylaşıyor.

“Çocuk yapmak için çok planlı olan cinsel ilişki erkek veya kadında ya da her ikisinde aynı zamanda travmaya neden olabilir.”

Erkeklerin bakış açısını unutmayın

Anne olma, nesli devam ettirme, hazzı yakalama içgüdüleri cinsel ilişkiye yönelten unsurlardır. Fakat erkek bakış açısını unutmamak gerekir. Anne olma isteği ile günleri planladığınız, stres yaptığınız zamanlarda eşiniz aynı düşüncede olamayabilir. Çocuk yapmak için çok planlı olan cinsel ilişki erkek veya kadında ya da her ikisinde aynı zamanda travmaya neden olabilir. Sağlıklı ilişki için Check-up’lar var. Üroloji, kadın doğum, psikoloji alanları size yeterince yardımcı olabilir. Sadece bu süreçte doğru alan ve uzmanlara gitmeniz oldukça önemli.

Çift olarak değerlendirme

Sağlıklı cinsellik yoksa sadece erkeğin sertleşme, erken boşalma problemleri veya vajinusmusun tek başına tedavisi bazen işe yaramayabilir. Çifti beraber değerlendirmek önemlidir. Çiftin, birbirlerine uyumu oldukça önemlidir. Biz bu konuda destek ve yol göstermeye hazırız. Tabii çiftler hazır ve istekliyse…

Cinsel hayatınızı bozan başlıca sorunlar

KADIN BAŞLICA PROBLEMLERİ ERKEKLERİN BAŞLICA PROBLEMLERİ
Cinsel isteksizlik Cinsel isteksizlik (Kadınlara göre erkeklerde daha az görülür.)

 

Stres Stres
İş hayatı Sigara
Ailesel problemler Santral obezite (karın yağlanması)
Dini ve kültürel baskılar Sedanter hayat
Spor yapmamak, düzenli uyumamak

Güven eksikliği sorunu

Travmatik mastürbasyon, kültürel durumlar, yanlış yapılan sünnetler nedeni ile erkekte erken boşalma problemine sık rastlanmaktadır. Çiftlerin birbirlerine duyduğu güven eksikliği, bitmeyen kavgaları ve benzeri birçok problemleri psikolojik ve sosyolojik açıdan önemli nedenlerdir. Bu noktada, erkekler androloji veya üroloji doktoruna, kadınlar da jinekoloğa giderek çözüm bulabilirler.

“Çiftlerin birbirlerine duyduğu güven eksikliği, bitmeyen kavgaları ve benzeri birçok problemleri psikolojik ve sosyolojik açıdan önemli nedenlerdir.”

Hamilelik döneminde cinsel ilişki güvenli midir?

Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Eğer annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerleşmesine bağlı kanamalar, plasental sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyorsa, cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.

Hamilelik döneminde kondom gerekli midir?

Aslında sadece gebelik döneminde değil tüm dönemlerde ve özellikle gebelik dönemlerinde cinsel yolla bulaşan enfeksiyona maruz kalınmaması, hamileliğinizin ve bebeğin sağlığını korumak için kondom kullanılması önemli.

Çiftler gebelikte oluşan cinsel sorunlarla nasıl başa çıkabilirler?

Cinsel isteği olan erkek, rahatsız olmasın diye kadına cinsel isteğini belirtmez, kadın ise değişen bedeni nedeniyle cinsel arzu nesnesi olarak görülmeyeceğini düşünerek eşinden uzak durabilir. Uygun bir paylaşımla birbirini anlamaya çalışmak, gereğinde danışmanlık almak sorunları çözümleyebilir.

İlginizi çekebilir

GÖRÜŞLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ