Çocuklarınızın yaratıcılığına destek olmaya ne dersiniz? İstanbul Modern, anne ve babalar için seminerler düzenliyor. Bu seminerlerde siz ebeveynler kendinize kattığınız yeniliklerle çocuklarınızın geleceğini yönlendirebilirsiniz. Siz seminere katılırken 6-10 yaş arasındaki çocuklarınızda Genç İstanbul Modern atölyesinden ve sergi turlarından oluşan etkinlik programına ücretsiz olarak katılabilecek
İstanbul Modern Sanat Müzesi’nden bir yenilikçi program daha başlıyor. Beş oturumluk seminer dizisi ‘Çocuğu ile Büyüyenler’ yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemine odaklanıp anne babalara bir yol haritası çıkarıyor. İlk seminer 9 Nisan’da başlıyor.
Yaratıcılık sadece sanatta değil, hayatın başka alanlarında da başarının anahtarı. Çocuklarımızdaki yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkarmak, teşvik etmek, geliştirmek ise bizim elimizde. Bu da ancak doğru bir yaklaşımla mümkün.
Bu gerçeklerden yola çıkan İstanbul Modern yaratıcı bireyler yetiştirmeyi önemseyen kişisel gelişime açık ebeveynleri pedagog, psikiyatr ve eğitimcilerle bir araya getiriyor. Çocukların eğitim ortamları, araçları, öğrenme deneyimleri, rol modelleri, alışkanlıkları ve daha birçok konunun ‘yaratıcılık’ açısından ele alınacağı ‘Çocuğu ile Büyüyenler’ veliler için bir kılavuz işlevi görecek. Program, beş seminerden oluşuyor. İlk seminer Yankı Yazgan’dan
‘Çocuğuyla Büyüyenler’ 9 Nisan’da psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın yönetiminde ‘Bir Düşünme Biçimi Olarak Yaratıcılık ve Esnek Düşünme’yle başlıyor.
Seminer dizisinin diğer oturumları ve tarihleri şöyle:
Eğitim psikoloğu Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe’yle ‘Yaratıcı Öğrenme’, 30 Nisan
Eğitim bilimci Prof. Dr. Ayşe Esra Aslan’la ‘Zeka, Yetenek ve Yaratıcı Düşünme’, 7 Mayıs
Gelişim psikoloğu Prof. Dr. Gül Şendil’le ‘Çocuk Gelişiminde Yaratıcılık Gelişimi’, 14 Mayıs
Yine Prof. Dr. Gül Şendil’le ‘Yaratıcılığın Gelişiminde Anne ve Babanın Rolü’, 4 Haziran
Ebeveynler seminerde, çocuklar atölyede
Seminere kayıt yaptıran velilerin 6-10 yaş aralığındaki çocukları, Genç İstanbul Modern atölyesinden ve sergi turlarından oluşan etkinlik programına ücretsiz olarak katılabilecek.
Ücret bir seminer için 200 TL, tüm seminerler için 900 TL’dir.
Detaylı bilgi için; (212) 334 73 34 – 84 ve egitim@istanbulmodern.org
Online seminer kaydı için; http://www.istanbulmodern.org/tr
AYRINTILI SEMİNER PROGRAMI
Yankı Yazgan ile bir düşünme biçimi olarak yaratıcılık ve esnek düşünme
Tarih: 9 Nisan 2016, Cumartesi 15.00-17.00
Uzmanlık alanlarından biri çocuk psikiyatrisi olan Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın yönetiminde gerçekleştirilecek bu seminer, çocukluk sürecinde ‘yaratıcı düşünme’ ve ‘esnek düşünme’ kavramlarını ele alıyor. Seminer düşünce ve duyguların ifade biçimlerine, yaratıcılık kavramının bileşenlerine, esnek düşünme becerilerinin önemine değiniyor. Beyin bilimleri ve psikiyatri alanlarında yaratıcılık eksenindeki bilimsel araştırmalara değinen seminer, bilimsel verilerin çocukluk sürecindeki izdüşümlerini işliyor.
Zeynep Kızıltepe ile yaratıcı öğrenme
Tarih: 30 Nisan 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Eğitim psikoloğu Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe’nin (Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı) yönetiminde gerçekleştirilecek bu seminer, öğrenmenin kişiye özgü dünyasına, çocuğun öğrenme deneyimini etkileyen unsurlara ve yaratıcı öğrenme yöntemlerine odaklanıyor. Öğrenme deneyimine ilişkin kuramsal bilgileri ve bu bilgilerin çocukların yaşamlarımızdaki yansımalarını ele alan seminer, velileri yaratıcılığı güçlendiren etkili öğrenme yöntemlerini keşfe davet ediyor.
Ayşe Esra aslan ile zeka, yetenek ve yaratıcı düşünme
Tarih: 7 Mayıs 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Eğitim bilim uzmanı Prof. Dr. Ayşe Esra Aslan’ın (İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü) yönetiminde gerçekleştirilecek bu seminer, çocuklarda zeka gelişimine ve yetenek konusuna yaratıcılık ekseninde bakıyor. Yaratıcılığın gelişiminde, yaratıcı öğretme yöntemlerini işleyen seminer, çocukların bilişsel gelişiminde ailelerin çocuklarının kendi potansiyellerini keşfetmelerine nasıl destek olabileceğine ilişkin öneriler sunuyor.
Gül Şendil ile yaratıcılık gelişimi
Tarih: 14 Mayıs 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Gelişim psikolojisi alanında uzman Prof. Dr. Gül Şendil’in (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Gelişim Psikolojisi Bölüm Başkanı) yönetiminde gerçekleştirilen seminer, bebeklik döneminden ergenlik dönemine kadar gelişim psikolojisinin araştırma alanlarından biri olan ‘yaratıcılık’ gelişimine odaklanıyor. Seminer çocukluğun beceri gelişimi evrelerini yaratıcı ifade, eylem ve üretimler bağlamında değerlendiriyor.
Gül Şendil ile yaratıcılığın gelişiminde anne ve babanın rolü
Tarih: 4 Haziran 2016, Cumartesi 11.00-13.00
Gelişim psikolojisi alanında uzman Prof. Dr. Gül Şendil’in (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Gelişim Psikolojisi Bölüm Başkanı) yönetiminde gerçekleştirilen seminer, insana özgü yaratıcılığın gelişiminde, anne ve babaların rolüne değiniyor; ‘yaratıcılık’ kavramını aile içi ilişkiler ve çocuk yetiştirme tutumları bağlamında ele alıyor.