Çocuklar hangi yaşta hangi oyunu oynar?

Oyun oynamanın yaşı yoktur. Biz yetişkinler olarak pandemi öncesinde sevdiklerimizle bir araya gelip keyifli zaman geçirdiğimiz dönemde sesiz sinema gibi birçok oyunla eğlenceli zamanlar geçirirdik. Yaşadığımız pandemi sürecinde de evlerimizde zaman geçirirken arkadaşlarımızla online platformlar üzerindeki oyunlarla bir araya geldik. Evet, hayatımızın düzeninde değişiklikler olsa dahi oyun herkes için vazgeçilmez. Peki, bu alışkanlığımızın çocukluğumuzdan geliyor olabilir mi?

Çocuk ve oyun ilişkisinin önemine dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Neşe Şekerci, oyunun çocuğun gelişimi üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

Anne ve babalara uyarılar!

Öğretim Görevlisi Neşe Şekerci, oyun ve oyuncak konusunda ebeveynlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

  • Çocuğa oyun için uygun ortamın ve yeterli malzemenin sağlanması gerekir. Bunun için evin bir köşesi, bir odası, evin bahçesi, oyun parkları kullanılabilir. Arkadaşları ile oyun oynayabileceği ortamlar sağlayabilirsiniz.
  • Oyun oynayan çocuğun oyunu birden bire kesilmemeli, oyununu tamamlaması için önceden bilgi verilmelidir.
  • Oyuncakları bir kutuda toplamayın! Oyuncakların hepsini bir kutuya doldurmak yerine, oyuncaklar özelliklerine göre gruplandırılmalıdır. Çocuğun aynı düzeni sağlaması istenmelidir.
  • Çocuk oyuncağını kendi seçmeli. Oyuncak alırken çocuğun seçmesine izin verilmelidir. Her hangi bir nedenle çocuğun seçtiği oyuncak alınamıyorsa nedeni çocuğa açıklanmalıdır.
  • Oyuncakları ara sıra saklayın. Çocuğunuzun oynadığı oyuncaklara ilgisi azaldığı zaman bir süre ortadan kaldırıp daha sonra tekrar ortaya çıkarabilirsiniz.

Haberin devamı Bebek Muhabbeti Şubat sayımızda sizlerle https://readymag.com/bebekmuhabbeti/subat2021/pandemide-emzirme-2/ linkten ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

GÖRÜŞLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ